22 اسفند 1400 - 10:52

ضرورت سخن نو در جهاد تبیین

امروزه راه مقابله با این جنگ دشمن " را جهاد تبیین معرفی کرد و سلاح تبیین یک بخش نرم‌افزاری مهمی دارد؛ در اینجا بایستی نوآوری صورت بگیرد، بایستی سخن نو گفته بشود و شیوه نو در بیان ذکر بشود.....
نویسنده :
حسین عبداللهی فر
کد خبر : 11348

پایگاه رهنما:

رهبر معظم انقلاب اسلامی در جمع خبرگان رهبری جنگ نرم دشمن علیه مردم ایران را یکی از سنگین‌ترین جنگ‌های نرم تاریخ کشور تا امروز خواندند و علت آن را چنین توصیف کردند:
«چرا امروز جنگ نرم علیه ما این قدر سخت است؟ علّت، این است که ما قوی شده‌ایم؛ ما قوی شده‌ایم. امروز جبهه حق از لحاظ زیرساخت ها، از لحاظ امکانات قوی شده. امروز چالش دشمن با جبهه حق آسان نیست، کار دشواری است؛ لذاست که به جنگ نرم متوسل می‌شوند و همه تلاش خودشان را می‌کنند که ذهنیات را خراب کنند؛ این به خاطر قدرت و قوّت ما است.»‌
معظم‌له راه مقابله با این جنگ دشمن را جهاد تبیین یعنی جهاد با زبان معرفی کرده و در خصوص لزوم نوآوری در این زمینه فرمودند: «سلاح تبیین یک بخش نرم‌افزاری مهمی دارد؛ در اینجا بایستی نوآوری صورت بگیرد، بایستی سخن نو گفته بشود و شیوه نو در بیان ذکر بشود.»
به کارگیری سخنان نو از قالب روش‌ها و شیوه‌های نوین نه تنها می‌تواند به جذابیت و تأثیر بیشتر تبیین جهادگران کشورمان کمک کند بلکه نتیجه بسیار مهم‌تری نیز در بردارد که باید آن را در تغییر آرایش حاکم بر دو جبهه حق و باطل و وضعیت راهبردی و تاکتیکی جبهه خودی از وضعیت تهاجمی به تدافعی مشاهده کرد، چراکه وقتی سخنان نو با شیوه‌های جدید از سوی رسانه‌های مدافع انقلاب اسلامی انتشار یابد، دشمن برخلاف برتری رسانه‌ای ناگزیر به تغییر آرایش خود داده و در حالت پدافندی قرار می‌گیرد.
از این رو، پرسش اساسی در این زمینه «چگونگی تولید سخن» است که نیاز به هم اندیشی و همفکری بیشتر نیرو‌های جبهه انقلاب در نشست‌های اندیشه ورزی دارد. این در حالی است که به تعبیر مقام معظم رهبری جبهه خودی به دلیل غنای منابع اسلامی و فرهنگ بومی از مفاهیم عالی اسلامی برخوردار است. چنانکه از باب نمونه به موارد زیر به عنوان مصادیقی از سخن نو اشاره فرمودند:
۱-ما در زمینه مسائل معرفتی و مسائل معارفی حرف‌های نگفته زیادی داریم؛ حرف‌های قابل گفتنی که برای دنیا جذاب و شیرین است، زیاد داریم.
۲-در زمینه مسائل مربوط به سبک زندگی اسلامی، ما خیلی حرفِ نگفته داریم. فرض کنید حالا یک قلم، بحث محیط زیست است، یک قلم بحث معامله با حیوانات است، یک قلم بحث خانواده است؛ این‌ها سبک زندگی است دیگر. در همه این‌ها اسلام حرف‌های جذاب دارد.
۳-در زمینه آیین حکمرانی اسلامی یکی از موضوعاتی که بسیار مهم است و می‌توان این را مطرح کرد، مسئله حکمرانی اسلامی است. حکمرانی در منطق اسلام از بن و بنیاد با حکمرانی‌های رایج جهان متفاوت است؛ نه شبیه سلطنت است، نه شبیه ریاست‌جمهوری‌های امروز دنیا است، نه شبیه فرماندهی‌ها است، نه شبیه رؤسای کودتاگر است؛ شبیه هیچ کدام از این‌ها نیست؛ یک چیز خاصی است متکی به مبانی معنوی. سبک حکمرانی اسلامی این است: مردمی بودن، دینی بودن، اعتقادی بودن، اشرافی نبودن، مسرف نبودن، ظالم نبودن؛ حرف‌های قابل گفتنی که برای دنیا جذاب و شیرین است، زیاد داریم.
۴-زمینه دیگر لزوم تبیین راه پیشرفت و تعالی مادی ملت از بیراهه‌ها و کج‌راهه‌هاست. معظم‌له راه را اعتقاد به اسلام، اعتقاد به قرآن، اعتقاد به ایمان اسلامی و اعتقاد به حرکت عظیم جمهوری اسلامی دانستند که در واقع همان ملاک‌های اصلی تمایز بین جبهه خودی و غیرخودی است.
سرفصل‌های فوق چند نمونه از ده‌ها و صد‌ها مواردی هستند که می‌توان از معارف اسلامی و فرهنگی ایرانی استخراج کرد و در این جهاد عظیم در مقابله با سنگین‌ترین جنگ نرم دشمن به کار گرفت. نکته مهم، اما ضرورت و لزوم استفاده از سخن نو در این جهاد عظیم روزگار است. چراکه به تصریح ایشان اگر جهاد تبیین در شرایط کنونی به درستی صورت نگیرد و من و شما کارمان را درست انجام ندهیم، دین اسلام به دست دنیامداران وسیله هوسرانی و شهوترانی قرار خواهد گرفت، همانگونه که در زمان بنی امیه واقع شد.

ارسال نظرات